APV APRÓMAG VETŐGÉP

Rolmako - APV aprómag vetőgép

APV vetőegység


  • Erőgépigény: 0.00 - 0 LEErőgép, vontató teljesítménye.
  • Munkaszélesség: 0.00 - 0 m

Termékleírás

A nagyobb költséghatékonyság elérése érdekében a Rolmako talajművelő gépeket a neves osztrák cég, az APV felül függesztett másodvetésű kijuttatóival – vetőegységgel is kínáljuk. Az APV vetőgépek a talajművelés során lehetővé teszik az olyan növények, mint például csillagfürt, borsó, bab, mustár, repce, facélia, hajdina, mák, bükköny, gabona és fűmagok vetését.

Kínálunk tárcsás és pneumatikus kijuttatókat elektromos és hidraulikus ventilátoros meghajtással. Legalább 4 méter munkaszélességű gépeknél hidraulikus hajtással felszerelt szórót ajánlunk.

APV aprómag vetőgép

Az APV aprómag vetőgép (APV másodvetésű vetőgép) felszerelhető U622, U652, U671, U693 tárcsás boronákra és U436, U453, U497 kultivátorokra.

JOBB vetés, szórás és művelés!

 

Képek forrása: Rolmako Photo gallery
https://rolmako.com


Rolmako U 436 háromsoros grubber APV aprómag vetőgéppel

Talajművelés és műtrágyaszóró kombináció U 436 – egy gép és sokféle lehetőség.

A műtrágyaszóró és a talajművelő kombinációja, mely tartalmazza az U 436 multifunkciós talajművelőt és az APV vetőgépet.
Lehetővé teszi egyidejű, mély művelést műtrágyaszórással, akár 30 cm mélységig kombinálva.

Rolmako U 436 háromsoros grubber APV aprómag vetőgéppel

A műtrágyaszóró-csoroszlya működésének 3 változata:

  • az egész anyagot sekélyen oszlatja el; a műtrágyát a tárcsák keverik 0-5 cm mélységben
  • az egész anyag mélyen a talajba kerül: a műtrágya granulátumát a művelési szinthez közeli (30 cm-ig) mélységben keverik *
  • vegyes vetés: a műtrágya egy részét 0–5 cm mélységre kell kijuttatni, a többi megközelíti a beállított művelési paramétereket (legfeljebb 30 cm) *

*) mély vagy részleges újratelepítés esetén a műtrágya a művelés mélységéhez viszonyítva 0-5 cm-rel kisebb mélységet ér el (a barázda bezárása előtt a műtrágya annak aljára esik). Homokos talajon a barázda gyorsabban bezáródik, és a műtrágya tényleges vetési mélysége körülbelül 5 cm-rel kisebb lesz, mint a talajművelés mélysége.

 

Talajművelés és műtrágyázás egy menetben

Rolmako U 436 háromsoros grubber APV aprómag vetőgéppel

A műtrágya szórása a talajmunka során különösen előnyös olyan foszfát műtrágyák szórásánál, amelyeket alacsony talajmobilitás jellemez. A foszfor-műtrágyák néhány / több centiméterrel történő szórása a vetőmag alá egyidejűleg kedvezően befolyásolja a gyökérzet fejlődését anélkül, hogy zavarná a csírázási folyamatot.

A műtrágya-csoroszlya csak 40 mm-es keskeny vésővel ellátott AgriFlex fogakkal kombinálható (a standard véső 80 mm széles). A gépi ellenállás alacsonyabb szintje az egyidejű műtrágyázással kombinálva a művelést gazdaságilag indokolttá teszi. A műtrágya szórásakor használjon APV FLEX 20 vagy FLEX 40 vetőgörgőket.

Érdemes megemlíteni, hogy a vetőgép teljesen működőképes másodvetésű vetőgépként is.

Rolmako U 436 háromsoros grubber APV aprómag vetőgéppel angol nyelvű katalógus